Over Amy, eerstegraads docent Spaans

Spaans leren
Amy van der Moore

Waarom ik Spaanse les geven zo leuk vind

Graag help ik als ervaren eerstegraads docent Spaans en geaccrediteerd examinator voor alle niveaus mensen die (beter) Spaans willen leren. Al op de basisschool vond ik het heel leuk om met mijn vriendin en mijn zus “schooltje” te spelen. Zo leerden wij samen van alles over dieren.

Aan mijn jongere zus hadden we zo goed leren rekenen, dat ze alles voor het eerste jaar van de basisschool al kon. Daardoor haalde ze hoge cijfers, maar lette ze ook niet meer op. Totdat ze opeens onvoldoendes haalde, doordat ze in het tweede jaar nieuwe stof kreeg…

Die passie om kennis en vaardigheden te vergaren en over te dragen is altijd gebleven. Wat ik ook zo leuk vind, is het contact met mijn leerlingen. Iedere leerling is uniek, heeft zijn of haar eigen verhaal, doelen,  talenten en zwakke plekken. Die diversiteit maakt mijn werk heel afwisselend. Het is een mooie uitdaging om samen te ontdekken welke leerstijl het beste werkt. Hoe je op een leuke, doeltreffende manier jouw doelen kunt bereiken. Of dat nou is in Spanje in een restaurant iets bestellen of wonen en werken in een Spaanssprekend land. 

Iedere leerling is anders

Sommige leerlingen weten vanaf de eerste les precies wat ze willen en studeren heel gestructureerd. Anderen hebben wat minder focus en structuur, dan stuur ik meer bij. Wat mij veel positieve energie geeft, is iemand die verlegen is of faalangst heeft meer zelfvertrouwen te geven. Of iemand die recht op zijn doel afgaat faciliteren dat te bereiken.

Prettige, ontspannen sfeer in de lessen

Het plezier in het leren en de voldoening die dat oplevert zijn heel belangrijk in mijn lessen. Humor en een veilige, prettige sfeer leiden tot betere resultaten dan stressen en blokken. 

Mijn opleiding

Aan de Rijksuniversiteit Leiden behaalde ik mijn doctoraal en mijn eerstegraads bevoegdheid om Spaans te doceren. Al sinds mijn studietijd geef ik met veel plezier Spaanse les en ik heb een ruime ervaring opgebouwd. Bij het Instituto Cervantes kwalificeerde ik mij als geaccrediteerd examinator voor Spaans voor examens op alle niveaus van het Europees Referentiekader voor de Talen. Dus als je DELE niveau Spaans A1; Spaans A2; Spaans B1; Spaans B2; Spaans C1 (met dit niveau kun je studeren aan een Spaantalige universiteit) of Spaans C2 (nearly native) wilt bereiken, kun je bij mij terecht. Daarbij kan ik je voorbereiden op de verschillende examens van het Instituto Cervantes.

Reizen

Drie maanden lang verbleef ik in Peru en Mexico. Indrukwekkend om de ruïnes te bezoeken van wat ooit machtige Indiaanse rijken waren!

Regelmatig reis ik naar Spanje. De pelgrimstocht naar Santiago de Compostella is indrukwekkend. Ook voor wie geen religieuze motieven heeft, maar houdt van natuur en cultuur.

Al 20 keer volgde ik cursussen in Spanje over de taal, cultuur, geschiedenis, literatuur, kunst en actualiteit. Heel inspirerend!

Heb jij interesse voor Spaanse les? Vraag een gratis kennismakingsles aan!

Mijn vrijetijdsbesteding

Mijn vrije tijd besteed ik behalve aan mijn gezin en mijn vrienden graag aan tennis, pianospelen, pilates, lezen, fietsen, wandelen en reizen. Daarnaast ben ik actief lid van Amnesty International en volg ik graag cursussen over diverse onderwerpen.

Deze organisaties vind ik leuk.