Evaluatie van Nienke Kragtwijk

Evaluatieformulier

Je hebt Spaanse les gekregen van Amy van der Moore of volgt nog steeds les bij haar. Graag wil ik weten hoe dit je is bevallen.

Wat vind je mijn website www.SpaanslerenregioLeiden.nl?

Wat vind je van de vakkennis van de lerares, Amy van der Moore? Lijkt erg hoog. In ieder geval hoog genoeg voor mijn Spaanse niveau 😉

Vind je Amy flexibel bij het plannen van de lessen? Ja

Hoe vind je het gebruikte materiaal? Het boek prisma Spaans voor zelfstudie werkt goed. Echter zou ik graag nog meer opdrachten willen hebben die bij dit boek passen. Ik heb nog een ander boek aangeschaft, echter hanteert dit boek een andere volgorde en is het daarom lastig om het juiste oefenmateriaal te vinden.

Hoe vind je de verdeling van aandacht over het lezen, schrijven, spreken, luisteren en communiceren? Het boek Spaans voor zelfstudie wisselt dit goed af. Gelukkig verbetert Amy mijn uitspraak.

Hoe vind je de aandacht voor de woordenschat? Ik vind dat het boek best snel een hoge kennis van woordenschat vraagt. Ik ben dan ook relatief veel tijd kwijt aan het opzoeken van betekenissen. Ik kan mij dan verkijken bij een opdracht op het doel van de opdracht. Bijv: je moet een werkwoord vervoegen, in die zin staat een ander woord waar ik de betekenis niet van weet dan kan ik lang bezig zijn met deze betekenis i.p.v. het vervoegen van het werkwoord.

Hoe vind je de aandacht voor de grammatica? Goed en dat lijkt mij ook erg belangrijk in het Spaans.

Wat vind je van de ruimte waar de cursus werd gegeven? Goed.

Wat heb je geleerd van de cursus? Ik kan inmiddels meer Spaans lezen dan ik had verwacht. Ik merk dat het praten nog wel echt lastig is. Mensen hebben ook niet echt veel zin om langzamer te praten waardoor ik het wel begrijp.

Wat heeft deze cursus je opgebracht? Ik voel me vooral zekerder om basis activiteiten te doen. Ik moest bijvoorbeeld gister vragen om Paella rijst. En ik moest een heel specifiek trein kaartje kopen en dat is mij gelukt.

Wat vind je van de hoeveelheid huiswerk? Had ik zelf invloed op. Je gaat zo hard als je zelf wilt.

Hoe vind je de algemene ontwikkeling van Amy? Ze heeft een brede interesse.

Wat heb je gemist in deze cursus? Eigenlijk niets. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en voelde mij ook echt gemotiveerd om steeds verder te gaan met leren.

Heb je suggesties voor volgende cursussen, een andere aanpak e.d.? ik ben blij dat ik zelf de mogelijkheid had om de regie te nemen en elke keer te vragen wat mij onduidelijk was.

Zou je deze lerares aanbevelen bij anderen? Ja

Kreeg je waar voor je geld? Ja

Hoe vond je de sfeer tijdens de cursus? Gezellig ben vaak langer blijven hangen.

Mis je relevante vragen in deze evaluatie?

Zo ja, welke?

Heb je nog verdere suggesties of opmerkingen?

Als je deze cursus sterren zou geven, hoeveel sterren zouden dat dan worden?  Het maximale aantal sterren is 5, het minimale 1.

5

Ga je ermee akkoord als je review op mijn website wordt geplaatst? Mag je naam hierbij gebruikt worden? ja

Alvast hartelijk bedankt voor de moeite om deze evaluatie in te vullen! Amy van der Moore