Evaluatieformulier van Tim Geuzebroek en Vienna Roos

Je hebt Spaanse les gekregen van Amy van der Moore of volgt nog steeds les bij haar. Graag wil ik weten hoe dit je is bevallen.

Wat vind je mijn website www.SpaanslerenregioLeiden.nl?

Wat vind je van de vakkennis van de lerares, Amy van der Moore?

Goed op niveau, ze heeft een brede kennis, zo heeft ze zowel kennis van het Spaans in Spanje als het Spaans in Midden- en Zuid-Amerika. Dit is erg helpend wanneer je doelgericht (voor op reis)Spaanse les volgt.

Vind je Amy flexibel bij het plannen van de lessen?

Heel flexibel en meedenkend.

Hoe vind je het gebruikte materiaal?

Amy heeft een breed aanbod aan materiaal. Dit maakt dat het in het begin moeilijk kiezen is door de veelvoud welk materiaal je als student kiest. Echter denkt Amy actief met je mee.

Hoe vind je de verdeling van aandacht over het lezen, schrijven, spreken, luisteren en communiceren?

Er is een leuke afwisseling tussen taakgericht werken en ruimte voor een gesprek. Dit zorgt ervoor dat er een losse sfeer hangt en je meer leert dan alleen de taal kennen/spreken,, namelijk ook de geschiedenis en de context van de taal. Soms ligt het gevaar op de loer om mogelijk iets te diep/te lang in gesprek te gaan over de (maatschappelijke) thema’s die voorbij komen, waardoor er minder tijd over blijft voor taakgericht werken. Daarentegen is dit ook leren en maakt dit de les wel heel gezellig! (:

Hoe vind je de aandacht voor de woordenschat?

Erg fijn, Amy neemt de tijd om zowel op de woordenschat als de uitspraak van de woorden te letten, waardoor je het direct vanaf het begin af aan goed aanleert.

Hoe vind je de aandacht voor de grammatica?

Mooi verdeeld, Amy herhaald vaak de grammatica (en bijbehorende ezelsbruggetjes) wat bijdraagt aan het begrip van de grammatica en waardoor er intensief geoefend wordt met de grammatica.

Wat vind je van de ruimte waar de cursus werd gegeven?

Een fijne, ruime en lichte ruimte.

Wat heb je geleerd van de cursus?

Dat er nog een hoop te leren valt voor wij vloeiend Spaans kunnen spreken, maar dat de basis essentieel is en (naast een goede docent) herhaling van de stof naast de lessen nodig is.

Wat heeft deze cursus je opgebracht?

In ieder geval meer kennis over en van de Spaanse taal, waarbij een (minimale) basis is gelegd die we tijdens onze reis hopelijk gaan uitbreiden.

Wat vind je van de hoeveelheid huiswerk?

Wij hebben tijdens de lessen minimaal met huiswerk gewerkt.

Hoe vind je de algemene ontwikkeling van Amy?

We hebben Amy slechts een korte periode gezien, waardoor wij inhoudelijk weinig over haar ontwikkeling kunnen zeggen. Wel heeft zij herhaaldelijk aangegeven meerdere cursussen te volgen om zichzelf te blijven ontwikkelen, waardoor wij wel het idee hebben dat zij zich altijd wil blijven ontwikkelen. In het contact is Amy een fijne, rustige en sensitieve vrouw die oog heeft voor haar studenten en graag inspeelt op de behoeftes van de studenten.

Wat heb je gemist in deze cursus?

Mogelijk dat een concreet lesplan nog helpend zou zijn geweest (met huiswerkafspraken), wat een prettige werkdruk met zich mee kan brengen om taken voorafgaand aan de les te moeten maken als student.

Heb je suggesties voor volgende cursussen, een andere aanpak e.d.?

Zou je deze lerares aanbevelen bij anderen?

Kreeg je waar voor je geld? Zeker!

Hoe vond je de sfeer tijdens de cursus? Zoals hierboven geschreven; een fijne en ontspannen sfeer.

Mis je relevante vragen in deze evaluatie? –

Zo ja, welke?

Heb je nog verdere suggesties of opmerkingen? –

Als je deze cursus sterren zou geven, hoeveel sterren zouden dat dan worden?  Het maximale aantal sterren is 5, het minimale 1. 4 sterren

Ga je ermee akkoord als je review op mijn website wordt geplaatst? Mag je naam hierbij gebruikt worden? Akkoord.

Alvast hartelijk bedankt voor de moeite om deze evaluatie in te vullen! Amy van der Moore