Tien redenen om Spaans te leren

Spaans is één van de populairste talen ter wereld bij mensen die een taal leren. Op dit moment studeren ongeveer 20 miljoen mensen Spaans. Het is een taal die goed klinkt, veel wordt gebruikt en die veel andere voordelen heeft. Voor wie nog wat meer argumenten nodig heeft, komen hier wat redenen om vandaag nog te beginnen met Spaans leren.

Spaans leren

1 Spaans is één van de meest gesproken talen

Spaans is de moedertaal van meer dan 400 miljoen mensen, wat ongeveer neerkomt op 6% van de wereldbevolking. Daarom wordt het Spaans officieel erkend als de tweede taal met de meeste native speakers (moedertaal sprekers) na het Engels.-

2 Spaans is een taal met een sprankelende toekomst

Spaans is populair. In de afgelopen 10 jaar is het aantal Spaanssprekenden steeds toegenomen. Voor Britten is het Spaans de tweede taal in populariteit, waarmee het Frans, Arabisch en Mandarijn overtreft.

Naar verwachting zal in 2060 het aantal Spaanstalige inwoners van de Verenigde Staten 130 miljoen zijn. Men voorspelt dat de VS het land met het hoogste aantal Spaanssprekenden ter wereld zal worden, waarmee het Mexico zal overtreffen. Het wereldwijd belang van het Spaans zal hierdoor toenemen.

Spaans leren

3 Het verbetert je kansen op de arbeidsmarkt

Op de mondiale arbeidsmarkt is de beheersing van een tweede taal een heel nuttig voor zowel werkgevers als werknemers. Moderne ondernemingen hebben graag stafleden die hen kunnen helpen met de internationale handel en een goede beheersing van het Spaans komt dan goed van pas.

De groep Spaanssprekende consumenten is groot en interessant. Forbes heeft becijferd dat de Latijns-Amerikaanse markt een koopkracht heeft van 1,5 triljoen Amerikaanse dollar, waardoor dit een heel relevante groep is voor het bedrijfsleven.

4 Je zult veel interessantere reiservaringen opdoen

Reizen verrijkt je leven en verruimt je blik op de wereld. Bovendien zal de kwaliteit van je ervaringen toenemen als je Spaans spreekt. De lijst van landen waar vooral Spaans wordt gesproken bevat populaire vakantiebestemmingen, zoals Spanje, Mexico, Cuba en de Dominicaanse Republiek.

Ook al kun je zeker genieten van vakanties in landen waar Spaans gesproken wordt zonder dat je de taal beheerst, zal dit je beperken in je bewegingsvrijheid en zal je met minder mensen kunnen communiceren. Meestal zullen toeristen die de taal niet spreken zich moeten beperken tot toeristische oorden, wat betekent dat ze heel belangrijke aspecten van de cultuur van het land zullen mislopen.

5 Je zou in het buitenland kunnen werken of studeren

Terwijl reizen al een opwindende ervaring is, zou je, als je Spaans hebt geleerd, de mogelijkheid hebben in een Spaanssprekend land te werken en aan de universiteiten te studeren. Uit je comfortzone stappen en een langere tijd in het buitenland verblijven kan je helpen je op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Er zijn aspecten van de cultuur van een land, die je ontgaan tijdens een korte reis, maar als je in een land woont, heb je meer tijd om het te verkennen, met de lokale bevolking te spreken en het ware karakter van die plaats te ontdekken. Dankzij jouw verblijf in het buitenland zal je schitterende herinneringen hebben en kun je je cv verbeteren.

6 Je zult je op meer manieren kunnen vermaken

Er zijn veel prachtige Spaanstalige films, zoals El secreto de sus ojos; El laberinto del fauno; Volver; La Colmena; Te doy mis ojos. Ook al zijn veel van deze films ondertiteld, de beste manier om ervan te genieten blijft ze te bekijken in de originele taal, het Spaans.

Ook niet alle Spaanstalige topfilms en tv-series zijn ondertiteld. Door Spaans te leren, verruim je je mogelijkheden om je te vermaken.

Hetzelfde geldt voor de literatuur, de Spaanstalige literatuur is wereldberoemd. Als je Spaans kent, kan je ook Spaanse liedteksten begrijpen.

7 Mensen die twee of meer talen spreken ervaren diverse gezondheidsvoordelen

Veel wetenschappelijk onderzoek, waaronder onderzoek van de Universiteit van Gent en van de San Diego Universiteit in Californië, heeft uitgewezen dat mensen die een tweede taal beheersen pas op latere leeftijd last krijgen van de ziekte van Alzheimer en van dementie.

De psychologen Ellen Bialystok en Michelle Martin-Rhee toonden met wetenschappelijk onderzoek aan dat tweetalige kinderen beter problemen konden oplossen dan ééntalige kinderen. Een nieuwe taal leren bevordert de cognitieve functies.

8 Spaans is relatief makkelijk te leren

Vergeleken met veel andere talen is het Spaans voor Nederlanders redelijk makkelijk te leren, zolang je maar serieus studeert. Je hoeft geen nieuw alfabet te leren en het is geen toontaal, zoals veel Aziatische talen.

Veel Spaanse woorden komen uit het Latijn, waardoor ze een gelijkenis vertonen met Nederlandse, Engelse en Franse woorden. Het Spaans is een fonetisch geschreven taal, waardoor het schrijven en uitspreken makkelijker zijn. Ook dyslectische mensen kunnen goed Spaans leren.

Spaanse les

9 Je zult je eigen taal beter kunnen begrijpen

Geloof het of niet, maar wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je door een tweede taal te leren je moedertaal beter gaat begrijpen. Je krijgt namelijk meer inzicht in de structuur en de regels van talen.

Het zou dus goed kunnen, dat je Nederlands verbetert, als je Spaans leert, want je krijgt meer oog voor detail.

10 Het is heel leuk om Spaans te leren bij www.SpaanslerenRegioLeiden.nl

Misschien is de beste reden om Spaans te leren wel dat het interessant en lonend is om te doen. Het verwerven van een nieuwe taal zal je persoonlijk verrijken en je zult er de rest van je leven profijt van hebben.

Bij www.SpaanslerenRegioLeiden.nl zal ik er alles aan doen om je in de gelegenheid te stellen goed Spaans te leren. Ik kan je ook voorbereiden op de ELE examens van het Instituto Cervantes.

Vrij naar 10 razones para aprender español

Vraag een gratis kennismakingsles aan

Geef een reactie